FORM TORNA

Torna ile ahşap işleme makineleri; ister cnc olsun, ister kopyalama tezgahı, küçük boyutlarda ve yüksek adette istenen ürünler için çok yavaş kalmaktadır.

Uzunluğu 60mm ile 180mm arasında çapı 50mm’ den küçük parçaların seri olarak işlenmesinde form bıçak kullanımı tornalara göre çok daha avantajlı olmaktadır.

Söz konusu form tornada, işlenecek olan ürüne özel bıçak imal edilmektedir. Bu bıçak uygun devirde ve hızda parçayı çok hızlı bir şekilde işleyebilmektedir. Karşılaştırmak gerekirse, cnc torna kullanarak 16 saniyede üretilen parça form torna kullanarak 3,5-4 saniyede üretilebilmektedir.

Video da çalışmasını görebileceğiniz form torna makinesini tamamen müşterimizin ihtiyaçlarına göre tasarlayıp imal ettik. Ürün çapı ilerleme ve kesme hızı gibi birçok değişken ekran üzerinden yapılabilmektedir.

Tanıtım videosunu çekerken müşterinin elinde bulunan kör bir bıçak kullanarak makinenin testlerini yapabildik. Videonun sonunda bilenmiş, keskin bir bıçakla ne kadar hızlı ve stabil çalıştığını görebilirsiniz.

Son olarak şunu da belirtmek isterim. Ürettiğimiz makinelerin tasarımını ve yazılımını kendim yapmaktayım. İmalatını ise Nusret ARSLAN yapmaktadır. Müşteriden gelen istekleri de göz önünde bulundurarak karşılıklı iletişim halinde tasarım ve imalat sürecini sürdürüyoruz.